Föräldrarådet är en möjlighet för dig som förälder att aktivt påverka ditt barns förskola och vardag. Tanken är att skapa en levande dialog mellan föräldrar, ledning och personal.

I föräldrarådet sitter förskolechefen samt föräldrarepresentanter från både Nymö och Trolle förskola. Föräldrarådet är öppet för alla vårdnadshavare på förskolorna.

Vi träffas 1-2 gånger per läsår där vi informerar och samtalar kring verksamheten i förskolan. Exempel på områden som diskuteras är pedagogisk dokumentation, förskolans läroplan Lpfö-98, och likabehandlingsplanen.

Förskolans läroplan Lpfö-98 säger: ”Förskolan ska komplettera hemmet genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska utvecklas rikt och mångsidigt. Förskolans arbete med barnen ska därför ske i nära samarbete med hemmen. Föräldrarna ska ha möjlighet att inom ramen för de nationella målen vara med och påverka verksamheten i förskolan.”

Välkomna på föräldraråd

Den 30/8 bjuder vi in på föreläsning. Då kommer personal från familjeservice för att berätta om sin verksamhet.

Varmt Välkomna

Förskolechef